latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 01/09/2023 12:56:04
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

16. marta 2023. godine držana je 36. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2022. i plan rada za 2023. godinu. 

 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
Živojinu Perišiću, dipl. maš. inž.

 


Vesti

Priprema 33. Međunarodnog kongresa o automatizaciji – HIPNEM 2024

Prof. dr Dragoljub Vujić, predsednik Upravnog odbora Društva za automatizaciju, najavio je aktivnosti na pripremi 33. Međunarodnog kongresa o automatizaciji – HIPNEM 2024

Društvo za automatizaciju (pre toga Sekcija za automatizaciju) SMEITS-a organizovalo je 32 naučno-stručna skupa iz oblasti Hidraulike, Pneumatike, i Fluidike pod nazivom HIPNEF. Poslednji je održan u Vrnjačkoj Banji 2009. godine. 

Ponosni na činjenicu da je HIPNEF bio prepoznatljiv u stručnim i naučnim krugovima kako u Srbiji tako i u širem okruženju, SMEITS je doneo odluku da se nastavi sa organizovanjem skupova koji bi u narednom periodu trebalo da imaju međunarodni karakter. 

Pošto je u deceniji i nešto više, koliko je prošlo od održavanja poslednjeg skupa, došlo do neverovatnih pomaka u razvoju i realizaciji novih komponenata i sistema, novih materijala i tehnologija, novih softverskih alata, na predstojećem skupu će pored tradicionalnih tematskih oblasti zastupljenih na prethodnim skupovima, biti i nove, kao što su: Mehatronika i mehatronički sistemi, Autonomna vozila, Elektronika, Mikroprocesori i mikroračunari, MEMS I NEMS tehnologije, Veštačka inteligencija, Novi softverski alati. Imajući to u vidu, predlažemo da se dosadašnji naziv HIPNEF promeni u HIPNEM, gde je slovo F dolazilo od reči Fluidika a slovo M sada znači Mehatronika.

U toku je izrada prve informacije o predstojećem kongresu i definisanje suorganizatora skupa. Planiramo da suorganizator skupa bude jedan od tehničkih fakulteta u Rebulici Srbiji. 

 Dalje... 

Sve vesti | NaslovnaGeneralni pokrovitelj  
54. Međunarodnog kongresa o KGH 

Elcom Trade


Pokrovitelj izložbe u okviru
54. Međunarodnog kongresa o KGH