latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 06/07/2023
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

16. marta 2023. godine držana je 36. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2022. i plan rada za 2023. godinu. 

 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
Živojinu Perišiću, dipl. maš. inž.

 


POZIV U ČLANSTVO SMEITS-a

Pristupnicu u članstvo SMEITS-a ili nekog od njegovih društava možete možete popuniti ovde.

Godišnjom članarinom od 1.500,00 dinara. dobijate

  • 15% popusta na izdanja SMEITS-a,
  • 20% popusta na kotizacije skupova u organizaciji SMEITS-a i njegovih društava,
  • primerak časopisa "KGH" na poštansku adresu u Srbiji.  

Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS) svojim Statutom predviđa objedinjen rad opštinskih društava mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara (teritorijalnih organizacija), kao i specijalizovanih društava i stručnih sekcija, poput Društva za KGH Srbije, Društva za procesnu tehniku, Društva za automatizaciju, Društva za obnovljive izvore električne energije i Društva forenzičara i sudskih veštaka mašinske i elektrotehničke struke.

Teritorijalne organizacije primaju u svoje članstvo inženjere i tehničare mašinske i elektrotehničke struke sa teritorija svojih opština, dok SMEITS prima u individualno članstvo inženjere i tehničare iz cele Srbije, zainteresovane za stručne oblasti za koje su u SMEITS-u formirane specijlaizovane organizacione jedinice, kao što su one u oblastima termotehnike (grejanje, hlađenje i klimatizacija), procesne tehnike, pneumatike, hidraulike, fluidike, energetike itd. Tako su pre više godina obrazovane, i danas su veoma aktivna društva za procesnu tehniku, za automatizaciju (hidraulika, pneumatika, fluidika i dr.), za grejanje, hlađenje i klimatizaciju, za obnovljive izvore električne energije...

Ova društva imaju svoje programe bogate stručnim aktivnostima, ali i izdavačku delatnost koja obuhvata dela koja se retko nalaze u programima izdavačkih kuća u Srbiji.

Učlanjavanjem u SMEITS, koje podrazumeva opredeljivanje za jedno od društava, član, između ostalih prava, može koristiti članski popust od 15% pri kupovini svih SMEITS-ovih izdanja, 20% popusta na kotizacije za skupove koje oganizuje SMEITS.

Detaljnije o ponudi SMEITS-ovih izdanja videti na ovom sajtu pod nazivom „Izdavačka delatnost" a detaljnije o radu Društva za KGH na sajtu

Ovde je pristupnica  za nove članove SMEITS-a. Stari članovi popunjavaju pristupnicu ukoliko su promenjeni lični podaci (adresa, e-mail ili sl.).  Nju možete popuniti i direktno poslati  ili oštampati i poslati na faks 011/3231-372.

Istovremeno je potrebno uplatiti 1.500 dinara na ime godišnje članarine. Uplatnicu ispuniti tačno prema sledećim podacima:

  • račun broj 160-396987-81
  • uplatilac ime i prezime sa tačnom adresom
  • svrha uplate članarina za 2023 (obavezno naglasiti primarno društvo).
  • poziv na broj 32

Očekujemo da ćete nam se, kao član SMEITS-a, pridružiti u radu koji, osim što obogaćuje stručno znanje, pruža zadovoljstvo u raznim vidovima kolegijalnog druženja.

* * *

Obrazac pristupnice sa primerom uplatnice možete preuzeti ovde.
Molimo da popunjenu pristupnicu pošaljete na office@smeits.rsGeneralni pokrovitelj  
54. Međunarodnog kongresa o KGH 

Elcom Trade


Pokrovitelj izložbe u okviru
54. Međunarodnog kongresa o KGH