latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 16/05/2022 08:19:39
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

2. marta 2022. godine držana je 34. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2021. i plan rada za 2022. godinu. 

 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
prof. dr Martinu Bogneru, dipl. maš. inž.

 


Vesti

Otvoren 31. Procesing

U "Cepter hotelu Drina" u sredu, 6. juna 2018, u 17.00 časova, svečano je otvoren 31. Međunarodni kongres o procesnoj industriji.

Svečanosti su predsedavali prof. dr Miroslav Stanojević i prof. dr Aleksandar Petrović, sa Katedre za procesnu tehniku Mašinskog fakulteta u Beogradu, kao i dr Milovan Živković, predsednik SMEITS-a.

Ispred Mašinskog Fakulteta u Beogradu skup je pozdravio kolega Petrović, a zatim je g. prof. dr Miroslav Stanojević, predsednik Organizacionog odbora Procesinga ’18, predstavio program skupa.

Gospodin prof. dr Nenad Pavlović, dekan Mašinskog fakulteta u Nišu, istakao je značaj Kongresa o procesnoj industriji i pozvao na širenje saradnje mašinskih fakulteta u zemlji.

Gospodin dr Milovan Živković je, kao potpredsednik SITS-a, govorio o 150 godina inženjerske organizacije u Srbiji, a zatim je nadahnuto govorio o prof. dr Dimitriju Voronjecu, koji je od prvog Procesinga svim srcem bio uz ovaj tradicionalan SMEITS-ov skup. Pročitao je deo svog nekrologa posvećenog pokojnom profesoru.

Gospođa Vesna Đurić, predsednica Skupštine Opštine Bajina Bašta, zahvalila je organizatorima što su za ovogodišnji skup izabrali Bajinu Baštu i poželela uspešan rad.

Gospođa Ana Lapčević, direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog okruga, rekla je da je Privredna komora Srbije uvek spremna da poveže nauku i struku sa jedne strane i privredu sa druge strane, što je dokazala i uspešna priprema ovogodišnjeg skupa.

Gospodin Mikajilo Zlojutro, direktor proizvodnje JP “Elektroprivreda Srbije”, Beograd, orgranak “Drinsko-Limske HE”, Bajina Bašta rekao je da su EPS-ova postrojenja uvek otvorena za posete studenata i starijih kolega. Odmah nakon svečanog otvaranja, g. Zlojutro je predložio organizatorima da još jedna grupa učesnika Procesinga ’18 poseti Hidroelektranu.

Gospodin prof. dr Aleksandar Gajić, član Nadzornog odbora EPS-a, zahvalio je organizatorima na pozivu i pozdravio skup ispred Elektroprivrede Srbije, a zatim je podsetio na još par detalja iz života pokojnog profesora Voronjeca.

Svečano otvaranje skupa završeno je dodelom Povelja za izuzetan doprinos procesnoj tehnici koje je vodio g. prof. dr Dejan Radić, glavni urednik časopisa „Procesna tehnika“. U 2018. godini najviše priznanje Društva za procesnu tehniku pri SMEITS-u dobili su Ana Lapčević, RPK Zlatiborskog okruga, Mikajilo Zlojutro, JP EPS, „Drinsko Limske HE“, Milica Karanac, Inovacioni centar Tehnološko-metalurškog fakulteta, Beograd i Dušan Todorović, Mašinski fakultet, Beograd.

Nakon što je g. prof. Nenad Pavlović zvanično proglasio skup otvorenim, učesnici su nastavili druženje uz folklorni program i prigodan koktel.

Sve vesti | Naslovna

Elcom Trade


Generalni pokrovitelj  
52. Međunarodnog kongresa o KGH 

 

Trox

Pokrovitelj izložbe u okviru
52. Međunarodnog kongresa o KGH