latinica | ћирилица | english
Poslednja izmena: 25/01/2022 08:08:38
   


Prijava i registracijaRegistrujte se da bi ste imali mogućnost pristupa elektronskim izdanjima SMEITS-a


Program SMEITS-a

Skupština SMEITS-a

12. marta 2021. godine držana je 33. Skupština SMEITS-a. Usvojeni su izveštaj o radu  SMEITS-a za 2020. i plan rada za 2021. godinu. 

 

Medalja "Branislav Đaković" dodeljena je
Branislavu Džiniću, dipl. maš. inž.

 


Vesti

SMEITS-ov seminar u Boru

Nastavljajući višegodišnju uspešnu saradnju sa Tehničkim fakultetom u Boru, članovi Društva za obnovljive izvore električne energije (DOIEE), pri SMEITS-u, održaće tri predavanja u Boru.

 

25. septembar 2018,
amfiteatar Tehničkog fakulteta u Boru,
Vojske Jugoslavije 12, 19210 Bor

 

 

O proučavanju i projektovanju mrežom povezanih fotonaponskih sistema u gradovima govoriće dr Zoran Nikolić, iz Instituta tehničkih nauka SANU, predsednik Društva za OIEE pri SMEITS-u. Pored izlaganja o značaju fotonaponskog napajanja, govoriće o energiji fotonaponskog zračenja i izboru osnovnih komponenata autonomnog i mrežom povezanog fotonaponskog izvora sa nekoliko primera.

Prof. dr Zoran Stević, sa Tehničkog fakulteta u Boru, izložiće problematiku monitoringa i skladištenja energije dobijenih fotonaponskim sistemima u gradovima.

Na kraju seminara g. Žarko Ševaljević, sa beogradskog Elektrotehničkog fakulteta izložiće primere implementacije mrežom povezanih fotonaponskih sistema u gradovima, a nakon izlaganja praktično će prikazati kako ti sistemi rade.

Sve vesti | Naslovna

undefined


Generalni pokrovitelj  
51. Međunarodnog kongresa o KGH 

 

undefined

Pokrovitelj izložbe u okviru
51. Međunarodnog kongresa o KGH